Blog, wat houdt ons bezig?

De voordelen van een koppeling tussen Magento en Exact

Datum :

Wanneer je een succesvolle webshop runt, dan komt hier ook administratie, voorraadbeheer en het beheren van klantgegevens bij kijken. Vooral bij grotere webshops kan dit enorm veel werk met zich mee brengen, omdat alles naadloos dient te worden bijgehouden. Maar wist je dat je je Magento webshop kunt koppelen aan Exact? Dit is mogelijk met zowel Exact Globe, als Exact Online.

De voordelen van een koppeling tussen Magento en Exact

Met behulp van meerdere koppelingen en applicaties die op de markt zijn gebracht, kunt je nu rechtstreeks zaken zoals voorraad, orders en klantgegevens live verwerken. Dit scheelt een enorme hoeveelheid tijd, want deze informatie handmatig invoeren is een behoorlijk tijdrovende klus. Zeker wanneer het om live voorraad gaat, of orders die zojuist zijn ingevoerd. In dit artikel bespreken wij in het kort de wijze waarop Exact aan je Magento account kan worden gekoppeld en wat precies de voordelen zijn van de verdere ontwikkeling van je Magento webshop.

Waarom kiezen ondernemers voor Exact?

Exact is een van oorsprong Nederlands softwarebedrijf. De software die men aanbiedt helpt ondernemers onder andere met het verwerken van onder meer voorraad- en klantgegevens en biedt meerdere financiële oplossingen zoals boekhoudsoftware. Uiteenlopende bedrijven in diverse industrieën gebruiken al jarenlang de software van Exact; in totaal schat men dat zo’n 500.000 bedrijven reeds gebruik maken van een of meerdere pakketten. De software neemt je een berg werk uit handen, zeker indien je deze rechtstreeks koppelt met je Magento webshop.

Ontlast jezelf en je medewerkers door gegevens te synchroniseren

Wanneer je handmatig gegevens moet invoeren, zoals facturen en geplaatste orders, dan weet je ongetwijfeld dat dit bijzonder veel werk kan zijn. Daarnaast is een foutje zo gemaakt. Dit kan in een later stadium voor problemen zorgen, bijvoorbeeld wanneer de voorraad niet klopt en je daardoor producten niet kunt leveren. Met een koppeling tussen Magento en Exact kunnen snel en eenvoudig order-, klant- en voorraadgegevens synchroniseren worden tussen de twee platforms.

Welke gegeven kunnen automatisch worden gesynchroniseerd?

We hebben een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet:

  • Het synchroniseren van productbeschrijvingen naar Magento
  • Het automatisch verwerken van voorraadniveaus in Magento
  • Automatische overdracht van (nieuwe) verkooporders naar Exact
  • Automatische overdracht van betalingsgegevens naar Exact
  • Het automatisch aanmaken van bestelaanvragen naar leveranciers wanneer een Magento-bestelling het minimale voorraadniveau overschrijdt
  • Het plaatsen van Magento verkooporders bij je pakketdienst
  • Het automatisch communiceren van offline bestellingen naar je partners voor productafhandeling (dropshipping)
  • Het verzenden van waarschuwingen wanneer bestellingen op maat worden geplaatst of zeer specifieke producten worden besteld
  • Synchronisatie van alle klantgegevens tussen Magento en Exact
  • Het updaten van Magento met de status 'compleet' of 'verzonden' wanneer een factuur of levering is aangemaakt

Voordelen van het koppelen van Magento met Exact

Door de enorme toename aan online verkopen is het van belang dat je extra aandacht besteedt aan de ontwikkeling van je Magento webshop. De koppeling tussen Magento en Exact kan je op vele fronten helpen. Je bent veel minder tijd kwijt aan administratieve zaken, waardoor je gemakkelijker in kunt spelen op de behoeften van je klanten. Daarnaast zullen fouten veel minder snel voor komen, levertijden kunnen aanzienlijk worden verkort en je hebt continu goed overzicht. Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan eens contact met ons op om de verschillende opties door te nemen.

Bel me terug

Versturen

Nieuwsbrief

Versturen

Contact

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

023-5299111

Technology Mindz is gecertificeerd partner van:

Google
Magento
Mailchimp
Shopify