Blog, wat houdt ons bezig?

Magento 1 naar Magento 2 migratie van uw webshop: 4 belangrijke overwegingen

Datum :

Auteur: Reinout Kool, Technology Mindz

Sinds de release van Magento 2 zijn al veel ondernemers overgestapt op het nieuwe platform. Veruit de meest genoemde reden is het feit, dat de ondersteuning voor Magento 1 medio 2020 zal stoppen. Dit houdt in dat bepaalde tools en plug-ins die u gebruikt minder goed of zelfs helemaal niet meer zullen functioneren. Daarnaast kunt u met eventuele problemen vaak ook niet meer bij de ontwikkelaar terecht.

Magento 1 naar Magento 2 migratie van uw webshop: 4 belangrijke overwegingen

De migratie van Magento 1 naar Magento 2 kan voor leken echter een lastig klusje zijn. Het migratieproces bestaat uit meerdere stappen. In dit artikel geven wij meer gedetailleerde informatie over de benodigde acties tijdens de migratie, zodat je in ieder geval weet hoe het proces ongeveer verloopt. Daarnaast willen wij je ook graag op enkele belangrijke overwegingen wijzen, die je verder kunnen helpen met het migratieproces naar Magento 2. Het is in ieder geval van belang dat je de migratie vroegtijdig op de agenda zet, zodat uw webshop optimaal blijft functioneren.

Zaken om op te letten bij het migreren van Magento 1 naar Magento 2


Er zijn meerdere factoren die een rol spelen bij de migratie naar Magento 2 van uw webshop. Allereerst raden wij aan om dit proces niet te onderschatten: het kost namelijk wel wat tijd en je zult ook kennis moeten opdoen over de diverse facetten van een migratie. Een gemiddelde webshop bevat veel data, links en afbeeldingen.
Daarnaast beschikt Magento 2 over een compleet andere architectuur dan Magento 1, waarin je dus eerst wegwijs zult moeten worden. De hoeveelheid tijd en moeite die uiteindelijk nodig is om naar Magento 2 te verhuizen, is afhankelijk van het aantal aanpassingen, de complexiteit van uw webshop en het aantal extensies dat wordt gebruikt.

 1. Importeren van product- en klantgegevens
  Om deze gegevens te migreren van Magento 1 naar Magento 2 heeft de ontwikkelaar zelf een handige tool op de markt gebracht: de Magento 2 Data Migration Tool. De tool controleert onder meer op consistentie tussen de databasestructuren van Magento 1 en 2, volgt de voortgang van de overdracht en maakt logboeken aan. Ook kan de tool gegevensverificatietests uitvoeren. Deze tool is speciaal voor Magento ontworpen, maak hier dus gebruik van.

 2. Importeren van mediabestanden
  De migratie van afbeeldingen en andere mediabestanden zoals video’s verloopt heel anders dan de migratie van productgegevens. Deze dienen in principe allemaal handmatig te worden overgezet: dit kan voor sommige webshops een tijdrovende klus worden. Er zijn diverse online handleidingen beschikbaar, die dit proces eventueel kunnen vereenvoudigen. Indien je over een grote webshop beschikt met grote hoeveelheden media, dan raden wij aan om de expertise van een specialist te overwegen zodat dit vlekkeloos verloopt.

 3. Migratie van uw thema en extensies
  Veel Magento 1 extensies zijn niet compatibel met Magento 2. Er bestaat een toolkit die je kan helpen bij het migreren van bepaalde extensies en aangepaste code: de Code Migration Toolkit. Daarentegen dienen veel extensies en thema’s opnieuw te worden gecreëerd, zodat uw webshop goed kan blijven functioneren. Ook dit onderdeel kan voor veel mensen lastig uitpakken.

 4. Informatie aangaande de prestaties van uw nieuwe webshop
  Het is natuurlijk mogelijk dat je de Magento 1 naar Magento 2 migratie zelf oppakt, maar dat nadien niet alles goed werkt. Of je kunt met foutmeldingen worden geconfronteerd. Veel van zulke zaken kunnen gemakkelijk worden opgelost door contact te zoeken met de supportafdeling van Magento, aangezien beide versies op dit moment nog ondersteuning genieten. Komt je er zelf echt niet uit? Neem dan zeker contact met ons op, wij kijken graag verder met je waar wij je kunnen helpen binnen het migratietraject.

Bel me terug

Versturen

Nieuwsbrief

Versturen

Contact

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

023-5299111

Technology Mindz is gecertificeerd partner van:

Google
Magento
Mailchimp
Shopify