Blog, wat houdt ons bezig?

Magento e-commerce ontwikkeling maakt met Magento 2 een nieuwe generatie webshops mogelijk

Datum :

Auteur: Reinout Kool, Technology Mindz

Wanneer je een nieuwe webshop op wilt zetten, dan dien je jezelf een aantal belangrijke vragen te stellen. Welke producten verkoop je? Hoeveel producten bied je aan? Hoe wil je jouw webshop profileren? En wil je ook dat mensen in staat zijn om vanaf een telefoon of tablet te bestellen? Magento heeft veel tijd gestoken in de e-commerce ontwikkeling van Magento 2, waardoor je met deze versie al je zakelijke vereisten en wensen kunt waarmaken. Wil je jouw webshop naar een nieuw level tillen? Overweeg dan zeker dit jaar nog te migreren naar Magento 2.

Magento e-commerce ontwikkeling maakt met Magento 2 een nieuwe generatie webshops mogelijk

Maak een gloednieuwe webshop met Magento 2

De ontwikkeling van E-commerceplatformen staat niet stil. Ontwikkelaars doen er alles aan om mee te kunnen blijven draaien in de huidige online wereld. Magento heeft niet voor niets besloten versie 2 uit te brengen en de ondersteuning voor Magento 1 dit jaar te stoppen. Om te kunnen profiteren van de nieuwste ontwikkelingen moet je dus upgraden naar Magento versie 2. Een aantal verbetering in de nieuwe versie zijn onder andere:

  • Snellere prestaties: Magento 1 kon gemiddeld maximaal 200.000 pageviews verwerken, met Magento 2 zijn dat er maar liefst 10.000.000
  • Ook is Magento 2 ongeveer 20% sneller overall in vergelijking met Magento 1
  • Magento 2 is beter te bedienen via een smartphone of tablet
  • De admin-interface van Magento 2 is significant verbeterd en veel gemakkelijker te bedienen en gebruiken
  • In Magento 2 kunnen klanten in slechts 2 stappen afrekenen; dit is een groot verschil met de 6 stappen die in Magento 1 waren vereist
  • Magento 2 biedt een verbeterde integratie van derde partijen zoals PayPal en diverse plugins, waardoor het gebruik ervan soepeler verloopt

Is het zinvol te migreren naar Magento 2?

Magento 2 is beschikbaar in drie verschillende versies, geschikt voor kleine bedrijven tot grote ondernemingen en organisaties. Momenteel draaien meer dan 250.000 actieve sites op Magento, maar slechts 11.000 daarvan zijn gemigreerd naar Magento 2. Waarom dat aantal zo klein is? Veel ondernemers kijken er tegenop om een hele website te migreren, de redenen daarvan kunnen uiteen lopen. Soms kun je angstig zijn dat je helemaal opnieuw moet beginnen, of dat de design van je site niet optimaal werkt na de migratie. Of dat bepaalde plug-ins niet meer correct werken.

Achteraf blijkt echter dat de migratie zelf helemaal niet zo ingewikkeld is en dat veel functionaliteiten prima behouden blijven. Daarnaast kun je natuurlijk ook externe hulp inroepen van bedrijven die zich specialiseren op het gebied van Magento e-commerce ontwikkelingsdiensten. Zo kunnen wij je altijd voorzien van de nodige hulp bij de migratie, jouw wensen altijd in het achterhoofd houdend.

Welke Magento e-commerce ontwikkelingsdiensten kun je verwachten in de toekomst?

Magento 1 krijgt vanaf het begin van de zomer geen ondersteuning meer. Je kunt er dus vanuit gaan, dat je in de toekomst problemen kunt verwachten indien je jouw webshop niet omzet naar Magento 2. Met de nieuwste versie kun je wél rekenen op updates, verbeteringen, support en de nodige e-commerce ontwikkelingen die op de markt spelen. Zo weet je zeker dat je op safe speelt en jouw klanten probleemloos in jouw webshop kunnen blijven bestellen.

Bel me terug

Versturen

Nieuwsbrief

Versturen

Contact

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

023-5299111

Technology Mindz is gecertificeerd partner van:

Google
Magento
Mailchimp
Shopify