Blog, wat houdt ons bezig?

Magento Migratie – Alles Wat Je Moet Weten

Datum :

Er zijn ontzettend veel redenen waarom u er verstandig aan doet om te kiezen voor Magento 2 voor uw website. Nu kan het zijn dat u graag de overstap wilt maken van Magento 1 naar Magento 2. In dit geval is het van belang dat u de data op de juiste manier weer over te zetten.

Magento Migratie – Alles Wat Je Moet Weten

In dit artikel zullen wij je laten zien welke stappen je moet nemen om dit te realiseren, zo weet je precies wat je allemaal te wachten staat voor de Magento migratie.

Stap 1: Thema Magento migratie
Laten we maar beginnen met de eerste stap voor de Magento migratie. Om Magento 1 thema te upgraden naar Magento 2, moet je controleren of Magento 1 thema compatibel is met Magento 2 versie of niet. Zo ja, dan kun je hetzelfde thema installeren in Magento 2. Dit zal het proces van de migratie een stuk gemakkelijker voor je maken. Als het antwoord op deze vraag nee is, dan kun je ofwel een aangepast thema in Magento 2 of kopen en installeren van een Magento 2 thema van Magento Marketplace.

Stap 2: Migreer Magento 1 naar Magento 2 alleen met geschikte content
Controleer of Magento 1 extensies compatibel zijn met de Magento 2 versie of niet. Zo ja, dan kun je dezelfde extensies integreren in Magento 2. Zo nee, dan moet je nieuwe extensies toevoegen. Je kunt altijd even op internet kijken of de extensies over kunnen worden gezet naar de nieuwe versie van Magento. Migreer Magento 1 naar Magento 2 alleen als je weet dat dit ook echt gedaan kan worden.

Stap 3: Aanpassing met behulp van de code-migratietool
Magento 2 kan worden aangepast met behulp van een Code Migratie Tool. Het kan het werk dat met de codemigratie gepaard gaat enorm verminderen. Echter, na het uitvoeren van de tool, kan het zijn dat je een aantal van de gegenereerde bestanden handmatig moet bewerken. Je kunt in deze tool een hele hoop verschillende instellingen vinden, echter is hier niet alles van nodig. Je kunt ook gebruik maken van Magento e-commerce ontwikkelingsdiensten als je het werk uit handen wilt geven.

Stap 4: Gegevensmigratie met behulp van Data Migratie Tool
De laatste stap is het migreren van data van Magento 1 naar Magento 2. Je kunt Magento 2 Data Migratie Tool gebruiken voor een soepele migratie. Met behulp van deze tool kunt je kritische data zoals producten, bestellingen, categorieën, opslaginstellingen en configuraties, etc. migreren naar Magento 2. Mocht je niet weten wat je moet doen dan kunt je altijd even op Google kijken voor de uitgebreide stappen en combinaties.

Mocht je niet technisch zijn of geen zin hebben om het zelf te doen dan raden wij je aan om gebruik te maken van professionele Magento e-commerce ontwikkelingsdiensten zodat je webshop op de juiste manier wordt overgezet, zonder dat je bang hoeft te zijn dat er gegevens in het proces verloren zullen gaan.


Bel me terug

Versturen

Nieuwsbrief

Versturen

Contact

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

023-5299111

Technology Mindz is gecertificeerd partner van:

Google
Magento
Mailchimp
Shopify