Blog, wat houdt ons bezig?

Je website migreren naar Magento 2: de voordelen op een rij

Datum :

Auteur: Reinout Kool, Technology Mindz

Een webshop starten is tegenwoordig een lucratief idee. Veel ondernemers zijn je al met succes voorgegaan, zowel met online groothandels als de verkoop van eigen unieke producten. Je zult dan echter wel wat keuzes moeten maken, zoals een geschikt CMS platform. Magento heeft met beide versies reeds bewezen een betrouwbaar, prettig en succesvol platform te zijn waarmee je als ondernemer gemakkelijk je producten aan de man kunt brengen. Adobe stopt veel tijd in Magento website ontwikkeling en e-commerce ontwikkeling, zodat je website altijd up-to-date blijft.

Magento e-commerce ontwikkeling door de jaren heen

Magento is sinds 2018 eigendom van Adobe. De bekendheid en de financiële middelen van dit enorme bedrijf zullen de sterke punten van het platform nog meer naar buiten brengen en extra tijd steken in de website ontwikkeling van Magento 2. Het team van Magento heeft bekend gemaakt dat alle ondersteuning voor de originele versie stopt per juni 2020. Er zullen ook geen updates meer komen.

Je website migreren naar Magento 2: de voordelen op een rij

Magento 2 is medio November 2015 op de markt gebracht. Sommige mensen waren direct enthousiast, terwijl andere ondernemers liever bij versie 1 bleven steken. Magento wint continu aan populariteit met de adaptieve menu’s, prettige gebruikservaring en het gemak waarmee klanten kunnen shoppen. Magento bezit momenteel 12% van het marktaandeel voor e-commerceplatforms. Enkele andere interessante feiten:

  • Ondernemers die Magento gebruiken groeien gemiddeld 3 keer sneller
  • Magento neemt zo’n 1,2% van het internet in
  • Dit betreft 1,9% van de CMS-markt
  • Deze aantallen zullen waarschijnlijk toenemen, aangezien de gebruikers van Magento tussen 2017 en 2018 bijna verdubbelden
  • Meer dan 250,000 actieve sites draaien op Magento
  • Slechts 11.000 daarvan gebruiken daarvoor Magento 2

Je e-commerce website verder ontwikkelen met Magento 2

Omdat Magento vanaf dit jaar geen ondersteuning meer zal krijgen, is het een slimme zet om vast na te denken over het migreren van je webiste naar Magento 2. Dit kan zowel vanuit Magento 1, maar natuurlijk ook andere aanbieders zoals Woocommerce en Shopify. Door de website ontwikkeling van Magento 2 is dit platform een stuk handiger in gebruik. Er zijn een paar voordelen die direct in het oog springen; die hebben wij hieronder handig voor je opgesomd.

Sterk verbeterde prestaties

In vergelijking met Magento 1 draait Magento 2 gemiddeld 20% sneller. Een hogere snelheid draagt onder meer bij aan een hoger aantal verkopen en ook de optimalisatie van diverse zoekmachines. Volledige pagina's worden veel sneller geladen, dit betreft nu slechts 1-2 seconden in vergelijking met de eerdere 5-10 seconden voor niet-cachepagina's. Ook kunnen veel cataloguspagina's beter worden verwerkt zonder vertragingen. Dit maakt het Magento 2 platform schaalbaar voor grote winkels zodat het kan meegroeien met jouw online bedrijf.

Zeer mobiel vriendelijk

Mobiele responsiviteit is nu de sleutel tot het verbeteren verkoopprestaties, omdat steeds meer klanten winkelen via smartphones en tablets. Het Magento-team zag dit in en maakte van mobiele responsiviteit een prioriteit bij de e-commerce ontwikkeling van Magento 2. Je vindt nu prachtige SEO vriendelijke responsief ontworpen thema’s, die perfect draaien op een mobiel. Ook is het admin gedeelte touchscreen-vriendelijk zodat u uw winkel onderweg kunt beheren.

Een prettig en handig afrekenproces

Waar je binnen Magento 1 maar liefst zes stappen uit moest voeren om af te rekenen, zijn dit er in Magento 2 slechts twee. Ook vind je nu de functie ‘Direct kopen’. Met deze optie kunnen verkopers terugkerende klanten nu een snellere check-out bieden, door eerder opgeslagen betalingsreferenties en verzendinformatie te gebruiken om de checkout-stappen helemaal over te slaan en enkel naar een bevestigingspagina te gaan. Sites met eenvoudige afrekenprocessen hebben in het verleden vaak snel een hogere omzet gerealiseerd vanwege het duidelijke gebruiksgemak voor uw klanten.

Verbeterde admin interface

De nieuwe admin-interface is zo ontworpen, dat het beheer van je online winkel een stuk gemakkelijker wordt. Deze is veel gebruiksvriendelijker en gemakkelijker om te leren kennen. Elk beheerpaneel kan nu voor elke gebruiker gepersonaliseerd worden, om de productiviteit te verhogen bij het beheren van producten, bestellingen en klantgegevens. Producten maken in het admin-paneel is veel eenvoudiger dan voorheen. Ook vind je een superhandige lay-out waarin je producten kunt slepen. Je hebt geen uitgebreide codeerkennis meer nodig om het uiterlijk van je online winkel te wijzigen.

Magento blijft de komende jaren veen energie steken in de e-commerce en website ontwikkeling van het platform, waardoor je ervan verzekerd kunt zijn dat je ook altijd de nieuwste tools en plug-ins kunt blijven gebruiken. Een prachtig platform waarmee je een schitterende online winkel kunt creëren!

Bronnen

https://hostingtribunal.com/blog/magento-statistics/
https://magento.com/blog/best-practices/migrating-magento-2-what-2-know
https://www.cminds.com/move-magento-2/
https://www.icecubedigital.com/blog/top-benefits-of-using-magento-2-platform/

Bel me terug

Versturen

Nieuwsbrief

Versturen

Contact

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

023-5299111

Technology Mindz is gecertificeerd partner van:

Google
Magento
Mailchimp
Shopify